SOLON
Solon sanger, låtskriver og tekstforfatter egentlig født Øystein Sørensen (23.juli 1964) tok artist navnet Solon i 2001. Har Master i Performance and Related Studies fra Goldsmiths University of London.

Begynte tidlig på 1980 tallet i Nord-Trøndelag å spille sammen med singer/songwriter Åge Hartvigsen og andre lokale band. Flyttet til Trondheim og var aktiv i bynens band, musikk og teaterliv. Var medlem i vokalgruppen «Noble Noise» på begynnelsen av 1990 tallet som gjorde en rekke opptredener i NRK TV og radio.

På begynnelsen 1990 tallet startet han og eksperimentere med å blande ulike kunstformer dans, musikk, film. «Angel in the doorway»(1993). Flyttet til Amsterdam i 1994 og turnerte med soul/funk og show i Nederland og Tyskland. Noe som senere utviklet seg til at han at han medvirket, skrev og co-produserte en rekke mix-media forestillinger(dans, film, musikk) og konsertforestillinger. Bl.a en trilogi med utgangspunkt i dikt av Stein Mehren: Hotel Memory(2000), Nattmaskin(2004) Mottagelsen(2007) (norsk/svensk samarbeid). Mikrofonens og sangens utvikling- The Mic Masters(2009) o og Regnet i Buenos Aires(2010) baserte på diktsamlingen med samme navn av Hanne Brammnes.

Eier sitt eget selskap for musikk og kulturproduksjon Double Lion Music, som gir ut musikk og lager forestillinger.

Er høyskolelektor og underviser i sang ved Westerdals Oslo ACT(tidligere NISS). Har også undervist ved Norges Musikk Høgskole, Universitetet i Oslo.Copyright 2015 Double Lion Music.__Foto: Susann Hessen.___Design og utvikling: Thomas, Defrost Design.